Revolut, změna poplatků od dubna 2021

Fintech Revolut opět mění ceník. Změna se dotkne obchodování na burze, mezinárodních převodů peněz a výběrů z bankomatů. Nejvýrazněji se změny dotknou zákazníků s plánem Standard, ale změny poměrně výrazně ovlivní také plány Plus, Premium a Metal.

Tisková zpráva: Usilovně pracujeme na tom, abychom zlepšili vaše zkušenosti s Revolutem, a proto jsme aktualizovali některé funkce. V důsledku toho jsme také provedli několik změn v našich podmínkách a ujednáních, o které bychom se s vámi rádi podělili. Změny obchodování se projeví 1. března 2021, zatímco změny výběrů z bankomatů a mezinárodních převodů peněz vstoupí v platnost 23. dubna 2021.

Obchodování

Následujícím způsobem měníme obchodní limity a ceny:

  • Uživatelé plánu Standard obdrží jeden bezplatný obchod za měsíc (dříve 3).
  • Uživatelé plánu Plus budou mít nadále tři bezplatné obchody za měsíc.
  • Uživatelé plánu Premium obdrží pět bezplatných obchodů za měsíc (dříve 8).
  • Uživatelé plánu Metal budou mít nadále bezplatné obchodování.

A nakonec poplatek za úschovu se mění z jednoho bazického bodu (0,01 %) z tržní hodnoty vašich aktiv za rok na dvanáct bazických bodů (0,12 %) z tržní hodnoty vašich aktiv za rok. Při obchodování amerických akcií mohou být účtovány platné poplatky SEC a FINRA.

Výběry z bankomatu

Pokud máte plán Standard.
Připomínáme, že náš plán Standard v současné době zahrnuje měsíční limit 200 EUR pro výběry z bankomatu zdarma. Poté platíte poplatek 2 %. Toto měníme přidáním limitu celkového počtu výběrů z bankomatů a nastavením minimálního poplatku po vyčerpání limitu pro bezplatné použití.

  • Váš měsíční limit 200 EUR zdarma zůstane stejný a po jeho vyčerpání budete i nadále platit poplatek.
  • Také zavádíme limit pěti výběrů z bankomatu. Po jeho překročení se vám také naúčtuje poplatek.
  • Oba tyto limity platí nezávisle na sobě. Jakmile jeden překročíte, začnete platit poplatek, i když nepřekročíte druhý.
  • Poplatek jsou stále 2 %, ale přidáváme minimální poplatek 1 EUR. To znamená, že za výběr zaplatíte 1 EUR nebo 2 % podle toho, která částka je vyšší.

Pokud máte plán Plus, Premium nebo Metal.
Naše limity pro výběry z bankomatu zdarma zůstanou pro zákazníky s plány Plus, Premium a Metal stejné a neomezujeme počet výběrů, které můžete s těmito plány provést bez poplatku. Poplatky za výběry z bankomatu po překročení těchto limitů zůstanou na 2 %, ale zavádíme také minimální poplatek ve výši 1 EUR za výběr.

Mezinárodní převody peněz

Nejoblíbenější typy plateb, které používá více než 90 % našich zákazníků, zůstanou bez poplatků. Zahrnují:

  • Místní bankovní převody ve vaší domácí měně zdarma.
  • Místní a mezinárodní převody v eurech do jakékoliv země v oblasti SEPA (která zahrnuje země EU/EHP, Spojené království a Švýcarsko) zdarma.
  • Převody jiným zákazníkům Revolutu (peer-to-peer) v jakékoli zemi na světě zdarma.

Následující změny poplatků se dotknou pouze zákazníků, kteří posílají peníze mimo oblast SEPA (která zahrnuje země EU/EHP, Spojené království a Švýcarsko), nebo přeshraniční převody v jiné měně než v eurech.

Revolut v současné době nabízí dva typy mezinárodních převodů: přeshraniční převody a platby SWIFT. Každý z nich je omezen dvěma samostatnými limity:

  • Zákazníci s plánem Standard a Plus mají jeden přeshraniční převod měsíčně zdarma, poté zaplatí 5 EUR za převod. Převody SWIFT stojí v závislosti na měně 3 EUR nebo 5 EUR.
  • Zákazníci s plány Premium a Metal neplatí poplatky za přeshraniční převody a mají jeden převod SWIFT měsíčně zdarma, poté v závislosti na měně zaplatí 3 EUR nebo 5 EUR.

Co se mění.
Slučujeme přeshraniční převody a platby SWIFT do jedné jednoduché a transparentní kategorie, kterou nazýváme mezinárodní platby.

Poplatky za mezinárodní převody se budou pohybovat mezi 3 a 5 EUR v závislosti na tom, jakou částku převádíte a kam. Naši zákazníci s plány Premium a Metal budou mít i nadále výhodu limitu pro platby zdarma a převody v EUR v rámci zemí v oblasti SEPA (včetně Spojeného království) zůstanou zdarma pro všechny zákazníky.

  • Standard a Plus. Žádný limit pro bezplatné použití. Tyto plány jsou nejvhodnější pro ty, kdo posílají mezinárodní převody pouze příležitostně.
  • Premium. Jedna mezinárodní platba bez poplatků za měsíc. Nejlepší pro lidi, kteří provádějí mezinárodní převody přibližně jednou za měsíc.
  • Metal. Tři mezinárodní platby bez poplatků za měsíc. Nejlepší pro ty, kdo posílají mezinárodní převody často.

Další podrobnosti o našich nových cenách i s příklady najdete zde.

Poplatek za dodání u karet Revolut

Až doteď naše podmínky uváděly, že zákazníkům s plánem Standard bude naúčtováno 4,99 GBP nebo ekvivalent v jejich měně za standardní dodání karty Revolut a 19,99 EUR nebo ekvivalent v jejich měně za expresní dodání. Poplatek za dodání může být závislejší na místě, kam po nás žádáte zaslat vaši kartu.

Od 23. dubna vám ukážeme, jaké poplatky se vztahují na standardní nebo expresní dodání před objednáním vaší karty v aplikaci Revolut. Jako vždy se může poplatek za dodání lišit v závislosti na místě, kam vám budeme kartu zasílat.

Pokud byste kvůli těmto změnám chtěli uzavřít svůj účet, můžete tak bezplatně učinit, ale bude nás mrzet, když vás uvidíme odcházet.

TK Revolut

Hodnocení
Sledovat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments